Mediáció

közvetítés, vitarendezés, mediátor képzés

A mediáció haszna

A mediátor (egy pártatlan, képzett, gyakorlott közvetítő) a mediáció alkalmával elősegíti az érintett felek számára kölcsönösen kielégítő-, gyors megoldás kialakítását.
A mediátor segítségével, illetve a mediációs technikák alkalmazásával sok időt-, pénzt- és energiát spóroluhat, valamint elkerülheti a megoldás elhúzódásával, vagy akár a peres eljárással kapcsolatos költségeket, nehézségeket.
A mediáció igénybe vételével megakadályozhatja a vita, a konfliktus elhúzódását, súlyosbodását, újraépítheti a megromlott üzleti vagy személyes kapcsolatot.
CIMKÉK

Mediáció, mediátor, gazdasági mediáció, igazságügyi közvetítés, egyezségközvetítés, konfliktuskezelés, közvetítés, mediátor képzés.

Regisztrált mediátorok

A közvetítői tevékenység folytatását a közigazgatási és igazságügyi miniszter - a névjegyzékbe való felvétel útján - annak a természetes személynek engedélyezi, aki
 

 a) felsőfokú végzettséggel és a végzettség megszerzésétől számított, annak megfelelő legalább ötéves igazolt szakmai gyakorlattal rendelkezik,

b) igazolja a miniszter rendeletében meghatározott közvetítői szakmai képzés elvégzését,

c) büntetlen előéletű, és nem áll a közvetítői tevékenység folytatását kizáró foglalkozástól eltiltás hatálya alatt,

d) nem esik jogszabályban foglalt kizáró ok alá.

Jogszabályok

a közvetítői tevékenységről

2002. évi LV. törvény

a büntető ügyekben alkalmazható közvetítői tevékenységről  

2006. évi CXXIII. törvény

a közvetítői szakmai képzésről és továbbképzésről

63/2009. (XII. 17.) IRM rendelet

A mediáció előnye

A mediáció során a  konfliktusban lévő felek (üzleti partnerek, szervezetek, munkatársak, szomszédok, családtagok stb.) saját kezükben tarthatják a megoldást, és fölösleges viták, költségek, peres eljárások nélkül helyreállíthatják, kiegyensúlyozottá tehetik a kapcsolatukat. 

Miben segít még a mediáció?

 

A professzionális egyezségközvetítés segít a problémák megfogalmazásában, az érdekek tisztázásában, az indulatok kordában tartásában, a megbeszélés és a megegyezés kulturált kereteinek fenntartásában.Segít minden, a vitában érintett fél számára az előnyös megoldások megtalálásában.

Főoldal arrow Párkapcsolati mediáció
Párkapcsolati mediáció

 

Rendre tapasztaljuk, hogy számos - a házastársakat, élettársakat  hosszú időn keresztül - gyötrő párkapcsolati probléma viszonylag kis beavatkozásal, egész gyorsan megoldható a párkapcsolati mediáció során.

 

A párkapcsolati mediáció célja, hogy a párok - rövid idő alatt, konkrét célra összpontosítva - áthidalhassák a házassági, párkapcsolati kríziseiket, és minél hamarabb túllépve a múlt fájdalmas eseményein, energiáikat életük, sorsuk javítására, valamint kapcsolatuk jövőjének alakítására fordítsák. A professzionális közvetítés diszkrét és biztonságos keretei között a felek rendezhetik elrontott kapcsolataikat: a felgyülemlett problémák tisztázásával és  együttes megoldásával.  Ha pedig  netán elkerülhetetlennek látják a válást, a mediáció célja a békés válás biztosítása, a később is szükséges együttműködés fenntartása (pl. gyermekeik érdekében).

 

Mi a párkapcsolati mediáció előnye?

Az egymással megromlott viszonyban lévő felek (házastársak, élettársak, partnerek, családtagok)  indulatos és terméketlen viták, illetőleg bizonytalan kimenetelű peres eljárások nélkül megőrizhetik, vagy helyreállíthatják, valamint kiegyensúlyozottá tehetik a kapcsolatukat. Időt és a költségeket takaríthatnak meg,  pl. egy hosszadalmas párterápia helyett gyorsabb és célorientáltabb megoldás a mediáció. Még lecsökkent, eldurvult, vagy akár megszűnt kommunikáció esetén is megoldást lehet elérni úgy, hogy minden fél nyertesnek érezze magát. A párkapcsolati mediáció keretei között az addig ismétlődő vitában őrlődők felnőtt módjára maguk irányíthatják sorsukat. Problémájukat bizalmas, diszkrét  módon, valós érdekeiket  szem előtt tartva rendezhetik. Elkerülhetők a további feszültségekkel, szorongásokkal teli, depresszív időszakok. A mediátorok sokoldalú szakmai felkészültségéből adódóan biztosított a problémák teljeskörű és professzionális megoldása.

Rohanó világunkban egyre kevesebb idő jut egymásra. Ez a felgyorsult tempó konfliktusok forrásává válhat, és kikezdheti a legerősebb párkapcsolatokat is. A felgyülemlő feszültségeket, problémákat gyakran a szőnyeg alá söpörjük, ahelyett hogy szembe néznénk vele, és idegőrlő viták helyett megoldanánk őket. A professzionális egyezségközvetítés rendkívül jó eszköz a konkrét problémák együttes, gyors, és kölcsönösen elfogadható megoldására.

 

Milyen párkapcsolati vitákban alkalmazható a mediáció?

Bármilyen párkapcsolati krízisben (anyagi-, háztartás vezetési problémák, szülők-gyerekek közötti rossz viszony, stb.), ha a kommunikáció nem, vagy nem jól működik, a konfliktusok állandósulnak, vagy fokozódnak, illetőleg, ha a kapcsolat jelentős javításra, vagy megmentésre szorul, és van szándék arra, hogy vitánkat gyorsan, költségtakarékosan és békésen  oldjuk meg.

 

Mit tegyen, ha mediáción szeretne részt venni?

Ha mediációs szolgáltatásunkat óhajtja igénybe venni, kérjük lépjen velünk kapcsolatba telefonon vagy e-mailben, de jelentkezhet itt online is. Mi rövid időn belül visszahívjuk, tájékoztatjuk a mediáció menetéről és felvilágosítást nyújtunk minden ezzel kapcsolatos, Önt érdeklő kérdésről. Forduljon hozzánk bizalommal!

Időpontegyeztetés: mobil: 06-70-314-1660; e-mail: kapcsolat@acoach.hu

 

Jelentkezés mediációra

 
Mobil: 36-70/314-1660 (08-18 óráig)

(dr. Rusznák Tamás)

E-mail cím: kapcsolat@acoach.hu

Mediációs képzés

 

Proaktív gazdasági mediációs képzésünkről a mediációs képzés menüpont alatt talál információt.

 
Joomla Templates by Joomlashack